I snart 50 år har vi konstruerat, tillverkat och monterat stolar.

Våra stolar hittar du på idrottsanläggningar, skolor och universitet över hela landet där stolarna har anpassats efter lokalens utformning och kundens önskemål av färg, stoppningens tjocklek, typ av skrivskiva mm. Vi har genom åren levererat mer än 200 000 sittplatser. Vårt sortiment omfattar Hörsalsstolar, Läktarstolar och Teleskopläktare samt tillbehör.

Sortimentet av Hörsalsstolar har under åren utökats och vi kan idag erbjuda allt från enkla stolar för skola till mer komfortabla stolar för kongress och teater samt specialstolar byggda efter specifikation. Till dessa finns ett stort urval av skrivskivor. Elkanaler, eluttag, belysning, perforerade ventilationsplåtar mm. är tillbehör som stolarna kan kompletteras med liksom speciallösningar för infästningar.

Läktarstolen Stadion Comfort, i formpressad faner med ytbeläggning av högtryckslaminat, är en mycket tålig konstruktion med lång livslängd och anpassad för krävande miljöer i hockey- och idrottshallar. Stålstativet anpassas efter gradängernas utformning och till sits och rygg kan man välja mellan ca 100 st olika trädekor- eller färgade högtryckslaminat.

Våra Teleskopläktare finns med sittbänkar eller olika fällbara stolar och anpassas efter lokalen i bredd och djup samt efter golvets utformning. Vi kan därmed erbjuda en nyckelfärdig och komplett leverans av sittplatser.

Vi har hand om hela produktionsprocessen, konstruktion, tillverkning och montering, vilket gör att vi kan skräddarsy våra stolar och läktare. Det är en styrka som vi är mycket stolta över. Vår konstruktion, tillverkning och montering arbetar efter vårt interna kvalitetssystem. Vi är ISO-certifierade enligt ISO9001:2015 samt ISO14001:2015.

Vi är även den enda stolsleverantören som är certifierade enligt FSC®. FSC står för Forest Stewardship Council som är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar, genom sitt certifieringssystem FSC.

Certifierade företag följer FSC:s standarder för skogsbruk och spårbarhet. FSC-certifierade företag får märka sina produkter med FSC:s varumärke. FSC-märket gör att konsumenter och företag kan välja varor av trä som kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk, det vill säga ett skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö. Skogen ger oss rent vatten, frisk luft och bidrar till att bromsa den globala uppvärmningen. Den ger mat, medicin och viktiga naturresurser som timmer och papper. Ett ansvarsfullt skogsbruk ser till så att skogen också på lång sikt kan ge de här nyttigheterna. De som deltar i FSC vill frivilligt bidra till detta. Hörsalsstolen Kalle är bedömd enligt Sunda Hus klass B. Den är även testad av SP, statens provningsanstalt, med bästa resultat.

© Alfing i Älmhult AB